Kakaós-mézes sütemény







hozzávalók / 4 adag



A tésztához

50 dkg finomliszt

15 dkg porcukor

10 dkg vaj

1 kávéskanál sütőpor

3 db tojás

3 ek cukrozatlan kakaópor

3 ek méz

4 ek tejföl



A krémhez

7 dl tej

10 dkg margarin

4 csapott ek cukor

2 tasak tejszínízű pudingpor



A tetejére

20 dkg tortabevonó



elkészítés



A tésztához a lisztet, a porcukrot, a 10 dkg vajat, a sütőport, a tojást, a 3 ek kakaót, a mézet és a tejfölt összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Előmelegítjük a sütőt.

A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.

A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a fél margarint. A pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejhez és addig keverjük, míg kemény krémet nem kapunk.

Ha langyos a krém, megkenjük vele a lapokat, sorban egymás után.

A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és mikor már kicsit hűlt, megkenjük vele a süteményünket.



Valóban csak másnap jó, mikor a mézes lap már puhulni kezd, de sokáig eláll.
Címkék: ,
Tovább a blogra »