Csokoládés babapiskótás őzgerinc recept











hozzávalók / 4 adag

1 cs babapiskóta

1 kis cs mazsola

2 cs csokoládés pudingpor

2 ek kakaó

fél margarin

15 dkg apróra vágott dió

3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva

6 dl tej

4 ek cukor



elkészítés



A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.

Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha kicsit hűlt, keverjük el benne a kakaót.

Béleljünk ki egy őzgerincformát sütőpapírral.

A krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a diót és sport szelet csokoládét és az összetört babapiskótát.

Annyi babapiskótát hagyunk ki, ami elég a befedéshez.

A masszát öntsük bele az őzgerinc formába, és fedjük be babapiskótával.

Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk egy tányérra, és lehúzzuk róla a papírt.

Címkék: ,
Tovább a blogra »