Hozzávalók:
1.50 dkg liszt
2-5 dl szénsavas ásványvíz
3.7 dl tej
4.4 evőkanál kristálycukor
5.4 tojás
6.6 evőkanál étolaj
7.1 csipet só
8-4 evő kanál holland kakaó
A TÖLTELÉKHEZ
1.1 kis dobozos hulala tejszín
2.1 üveg magozott meggy befőtt
A VÖRÖSBOROS MEGGY MÁRTÁSHOZ
1.40 dkg kimagozott meggy
2.3-4 evőkanál cukor
3,citromhéj.kis darabka fahéj
4.2 szem szekfű szeg
5.1 cspott evőkanál liszt
6.1 dl vörösbor
7.1 kanál tejföl
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizetn és a kakaót keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
2.A hulala tejszínt kamény habbá verjük és és össze keverjük alaposan a magozott meggyel.Minden palacsintát megtöltünk vele..
3. A meggyet csipet sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízben feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, néhány percig főzzük, közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, behabarjuk vele a mártást, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szűkség szerint cukorral utánaízesítjük,
4.A palacsintát leöntve vele tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: