FEKETE ERDEI MEGGYES PALACSINTA, VÖRÖS BOROS MEGGY MÁRTÁSSAL





Hozzávalók:

1.50 dkg liszt

2-5 dl szénsavas ásványvíz

3.7 dl tej

4.4 evőkanál kristálycukor

5.4 tojás

6.6 evőkanál étolaj

7.1 csipet só

8-4 evő kanál holland kakaó



A TÖLTELÉKHEZ

1.1 kis dobozos hulala tejszín

2.1 üveg magozott meggy befőtt

A VÖRÖSBOROS MEGGY MÁRTÁSHOZ

1.40 dkg kimagozott meggy

2.3-4 evőkanál cukor

3,citromhéj.kis darabka fahéj

4.2 szem szekfű szeg

5.1 cspott evőkanál liszt

6.1 dl vörösbor

7.1 kanál tejföl



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizetn és a kakaót keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.

2.A hulala tejszínt kamény habbá verjük és és össze keverjük alaposan a magozott meggyel.Minden palacsintát megtöltünk vele..

3. A meggyet csipet sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízben feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, néhány percig főzzük, közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, behabarjuk vele a mártást, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szűkség szerint cukorral utánaízesítjük,



4.A palacsintát leöntve vele tálaljuk.
Címkék:
Tovább a blogra »