Karamellás tejfölös keksztorta recept









A tortához

50 dkg háztartási keksz (1 csomag)

450 g tejföl

3 ek cukor

3 ek porcukor

3 db lapzselatin

4 dl tej

5 ml rumaroma

1 dl víz (forró)



A díszítéshez

8 dkg csokoládé (2 db rumos csokoládé szelet)

4 ek tejszínhab



elkészítés

A háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk.

A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk, hűtőben dermesztjük.

Egy téglalap alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

A megdermedt tejfölt kivesszük a hűtőből, a cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, hozzáadjuk a tejfölhöz, és visszarakjuk a hűtőbe.

A tortaforma aljára lerakunk egy sor kekszet, egy sor krémet, míg el nem fogy.

Másnapig hűtőben tartjuk, amikor kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, reszelt csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »