Hagymás-karamellás fasírt sütőben sütve





hozzávalók / 4 adag

50 dkg darált sertéshús

3 szelet kenyér

1 db tojás

5 nagy fej vöröshagyma

1 db nagy pritaminpaprika

1 fej kis fokhagyma

10 dkg trappista sajt

magyaros fűszerkeverék ízlés szerint

3 teáskanál méz

bors ízlés szerint

3 ek napraforgó olaj

0.5 dl víz



elkészítés

1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk, kevés pirospaprikát adunk hozzá a végén.

A darált húshoz adjuk a hagymát, megpucolt fokhagymát, borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb tepsit előkészítünk, a megmaradt hagymákat felkarikázzuk és a pritaminpaprikát is, és a tepsibe tesszük, kevés olajjal.

A fasírtból gombócokat gyúrunk, és a hagymára tesszük, mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.

Sütőben készre sütjük.

A mézet lábasban karamellizáljuk, ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik és nagyon bebarnul.

Fél dl vízzel felengedjük a mézet és összeforraljuk.

A kész fasírtokat leszedjük a hagymáról, ráöntjük a karamellás mézet és sütőben még 10 percig összesütjük.

Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.

Címkék:
Tovább a blogra »