Sütőben sült tócsni debrecenivel







Sütőben sült tócsni debrecenivel recept

hozzávalók / 4 adag

4 nagy burgonya

3 pár debreceni

4 alma, lehet bármilyen

10 dkg trappista sajt

1 tojás

kb 4 ek liszt

1 nagy fej fokhagyma

só, bors

olaj

10 dkg füstölt szalonna

elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nyersen lereszeljük.

Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, egy megpucolt fokhagymát, kevés vizet és alaposan összekeverjük.

Előveszünk egy nagy tepsit és kiolajozzuk, majd a tócsniból kanalanként teszünk belőle, ellapítjuk.

A debrecenit kétfelé vágjuk és bevagdossuk, a tócsnik mellé pakoljuk.

Az almát megpucoljuk, felvagdossuk és a tepsibe tesszük, a lereszelt sajtot rátesszük.

A szalonnát felvágjuk és a tepsibe tesszük, készre sütjük.

Címkék:
Tovább a blogra »