Szalonnával és kolbásszal tűzdelt sertéscomb recept







hozzávalók / 4 adag

A húshoz

1 kg sertéscomb (egészben)

15 dkg kolbász (füstölt)

20 dkg füstölt szalonna

5 dkg aszalt szilva

1 ek paprikakrém (ízlés szerint)

5 dkg krémsajt (natúr)

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 ek napraforgó olaj



A körethez

1 kg burgonya

175 g tejföl

3 ek vaj

só ízlés szerint



elkészítés

A húst megmossuk, és 3 helyen bevágjuk.

Megkenjük paprikakrémmel mindenhol, és a vájatba beletesszük az aszalt szilvát.

A kolbászt 3 felé vágjuk, és minden vájatba teszünk egyet.

A kocka sajtot kibontjuk, és a húst bekenjük vele.

Hímzőfonallal szorosan összekötjük.

Tepsibe tesszük, felöntjük félig vízzel, és lefedve megfőzzük.

Ha megfőtt a hús, leöntjük róla vizet, és kevés olajon tovább sütjük, borsozzuk, sózzuk ízlés szerint.

A szalonnát vékonyra vágjuk, és bevagdossuk, és csak a hús mellé tesszük.

A húst pirulásig sűrűn öntözzük a szalonna zsírjával.

Legvégén levágjuk róla a fonalat.



Köret:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.



Ha megfőtt, leöntjük róla vizet, tejföllel és vajjal összetörjük.
Címkék: ,
Tovább a blogra »