Diós márványos sajttorta sütés nélkül recept







hozzávalók / 4 adag

Az összeállításhoz

30 db babapiskóta

12.5 dkg margarin

12 dkg dió (darált)

4 ek kekszmorzsa

2 dl tej

2 ek cukor

1 ek vaj



A krémhez

450 g joghurt

250 g mascarpone

10 g zselatin

3 ek porcukor

10 dkg tortabevonó (tejcsokoládés)

elkészítés

A babapiskótát zacskóba tesszük, nyújtófával morzsásra törjük.

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a babapiskótát, diót, darált kekszet, cukrot és a tejet, és  jól összedolgozzuk.

Tortaformát kivajazunk, és kanállal belenyomkodjuk a masszát, és elsimítgatjuk.

A joghurtot (az összeset) kiöntjük egy tálba, a mascarponét is, a cukrot, és összekeverjük.

A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és a krémhez adjuk.

Utána kettéosztjuk a krémet, a megolvasztott tortabevonót a egyik krémhez adjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni.

A kétféle krémet evőkanalanként váltakozva a formába adagoljuk, egy villával kissé elkeverjük, ettől lesz szép márványos a tortánk. Nem kell túlzottan elkeverni.

Másnap fogyasztjuk.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »