kb. 2 kg sertéscsülök
2 ek méz
2 ek mustár
2 dl főzőtejszín (hulala)
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
2 nagy fej fokhagyma
1 tk őrölt babérlevél
bors, ételízesítő
sütőzacskó
fél dl olaj
15 dkg szeletelt füstölt szalonna
A fánkhoz:
2 nagy főtt burgonya
3 dkg élesztő
kb. 2 dl tej
1 tk cukor
1 tojás
10 dkg trappista sajt
1 ek zsír
50 dkg liszt
bő olaj a sütéshez
1 kk só
elkészítés
A csülköt megmossuk, kicsit bevagdossuk, és a sütőzacskóba tesszük. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, és a hozzáadjuk a csülökhöz a többi hozzávalóval együtt.
Kb. 3-4 órát sütőben sütjük.
A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk és áttörjük.
Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél dl cukros tejben felfutatott élesztővel, az egész tojással, 1 ek zsírral, a sóval és a lereszelt trappista sajttal.
Szépen kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, majd bő, forró olajban pirosra kisütjük.
Végül a megsült csülköt kivesszük a sütőzacskóból, és a keletkezett mártást ráöntjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: