Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal







hozzávalók / 4 adag

kb. 2 kg sertéscsülök

2 ek méz

2 ek mustár

2 dl főzőtejszín (hulala)

1 nagy fej vöröshagyma

1 nagy fej lilahagyma

2 nagy fej fokhagyma

1 tk őrölt babérlevél

bors, ételízesítő

sütőzacskó

fél dl olaj

15 dkg szeletelt füstölt szalonna



A fánkhoz:

2 nagy főtt burgonya

3 dkg élesztő

kb. 2 dl tej

1 tk cukor

1 tojás

10 dkg trappista sajt

1 ek zsír

50 dkg liszt

bő olaj a sütéshez

1 kk só

elkészítés

A csülköt megmossuk, kicsit bevagdossuk, és a sütőzacskóba tesszük. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, és a hozzáadjuk a csülökhöz a többi hozzávalóval együtt.

Kb. 3-4 órát sütőben sütjük.

A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk és áttörjük.

Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél dl cukros tejben felfutatott élesztővel, az egész tojással, 1 ek zsírral, a sóval és a lereszelt trappista sajttal.

Szépen kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, majd bő, forró olajban pirosra kisütjük.

Végül a megsült csülköt kivesszük a sütőzacskóból, és a keletkezett mártást ráöntjük.

Címkék: ,
Tovább a blogra »