Gesztenyealagút sütés nélkül recept





hozzávalók / 3 adag

40 dkg gesztenyemassza

1.5 teáskanál rum

4 dl hulala

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg étcsokoládé

10 dkg babapiskóta

3 dl tej

1 ek dekorgyöngy (cukorvirágok)

elkészítés

Kikeverjük rummal a gesztenyemasszát.

A sütőpapírra egy téglalapot kenünk a masszából, ami akkora legyen, hogy illeszkedjen az őzgerincformába.

Belehelyezzük a formába úgy, hogy a papír kívülre, a forma felé essen, eligazítjuk.

Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral, lereszeljük a csokoládét, és a habhoz adjuk.

A habot rásimítjuk a gesztenyére úgy, hogy piskóta magasságú hely maradjon.

Végül a tetejét kirakjuk rumos tejben áztatott babapiskótával.

Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

Tálalás előtt kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és cukorvirággal díszítjük.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »