Pizzatekercs







hozzávalók / 4 adag

50 dkg finomliszt

2 db tojás

2 ek vaj (lágy)

2.5 dkg élesztő

3 dl tej

160 g pizzaszósz

20 dkg párizsi

1 ek szezámmag

só ízlés szerint

0.5 teáskanál cukor

elkészítés

Az élesztőt fél deci meleg tejben, amiben elkevertük a cukrot, duplájára kelesztjük.

A lisztbe beletesszük a tojást, sót, vajat, a felfutatott élesztőt és a langyos tejet, lágy gyúrható tésztát kapunk. A tésztának nem szabad ragadni a műanyag edényhez, ha ragad, akkor kevés lisztet tegyünk hozzá.

Meleg helyen duplájára dagasztjuk a tésztát.

Ha kész, kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a pizzakrémmel, rávagdossuk a párizsit, feltekerjük, és szeletekre vágjuk.

Megszórjuk szezámmaggal, előmelegített sütőben készre sütjük.

Címkék:
Tovább a blogra »