A nagyi túrós lepénye









A tésztához:

30 dkg liszt

2 evőkanál margarin

1 csipet só

2 dl tej

2,5 dkg élesztő

2 evőkanál cukor

3 tojássárgája

1 evőkanál zsemlemorzsa



A túrótöltelékhez:

40 dkg túró

3 tojásfehérje

1 evőkanál citromlé

6 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

fahéj

tejszínhab



Meglangyosítunk 1 dl tejet, és 1 evőkanál cukorral és a fél csomag élesztővel egy pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi tejet, majd jól kikeverjük. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével. A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a túrót és a tetejére a fahéjat négyzetes alakban rászórjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük. 
Címkék:
Tovább a blogra »