Almás mákos krémes









A tésztához:

10 tojás

4 evőkanál víz

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg darálatkan mák



A krémhez:

6 dl tej

2 csomag puncs pudingpor

10 dkg margarin

50 dkg alma

1 kávéskanál fahéj

4 evőkanál cukor



A tetejére:

5 dkg tortabevonó



Egy tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a 20 dkg cukrot kanalanként hozzáadjuk és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk és hozzáadjuk a nem darált mákot. A masszát 3 részre osztjuk és mindegyiket külön megsütjük közepes méretű tepsiben, előmelegített sütőben.

A krémhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és nagyon kinyomkodjuk a levéből. 2 kanál cukorral és 1 kiskanál fahéjjal 5 perc alatt összefőzzük. A pudingot 2 kanál cukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet a margarinnal tűzre tesszük, hozzáadjuk a pudingot, majd állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.





Megkenjük a lapokat előbb az almatöltelékkel, utána krémmel, míg el nem fogy. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és fogpiszkáló segítségével mintát húzunk a tetejére. 
Címkék: , ,
Tovább a blogra »