Ma elkészítettem megint a burgonyatekercset, mert a családnak nagyon ízlett. Módosítottam az alapanyagokon, de megint nagyon finom lett! A tésztához: 50 dkg burgonya 15 dkg liszt 2 tojás só 2 evőkanál vaj 2 nagy fej hagyma A töltelékhez: 2 dl tejföl 5 db Mackó kockasajt 10 dkg füstölt sajt 30 dkg sonka 30 dkg konzerv csemegekukorica bors, ételízesítő 10 dkg császárszalonna A tetejére: tojássárgája köménymag piros darált paprika reszelt sajt A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és megfőzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és burgonyatörőével összetörjük. Hozzá adjuk a lisztet, a tojást, a vajat és az előzőleg apróra vágott, olajon megdinsztelt hagymát. Alaposan összedolgozzuk. A töltelékhez a tejfölt összekeverjük a lereszelt sajttal és a fűszerekkel. A sonkát és a császárszalonnát apróra vágjuk, és olajon sütjük 10 percig. Egy konyharuhát belisztezünk. és kinyújtjuk a burgonyamasszát. Rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonkaragut, majd az apróra vágott Mackó sajtot is. A két végét behajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Olajozott tepsibe rakjuk, megkenjük egy tojássárgájával, rákenjük a darált pirospaprikát, majd megszórjuk köménymaggal és sajttal, és 180°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.