Burgonyatekercs töltve minden jóval









Ma elkészítettem megint a burgonyatekercset, mert a családnak nagyon ízlett. Módosítottam az alapanyagokon, de megint nagyon finom lett!



A tésztához:

50 dkg burgonya

15 dkg liszt

2 tojás



2 evőkanál vaj

2 nagy fej hagyma



A töltelékhez:

2 dl tejföl

5 db Mackó kockasajt

10 dkg füstölt sajt

30 dkg sonka

30 dkg konzerv csemegekukorica

bors, ételízesítő

10 dkg császárszalonna



A tetejére:

tojássárgája

köménymag

piros darált paprika

reszelt sajt



A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és megfőzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és burgonyatörőével összetörjük. Hozzá adjuk a lisztet, a tojást, a vajat és az előzőleg apróra vágott, olajon megdinsztelt hagymát. Alaposan

összedolgozzuk.

A töltelékhez a tejfölt összekeverjük a lereszelt sajttal és a fűszerekkel. A sonkát és a császárszalonnát apróra vágjuk, és olajon sütjük 10 percig.

Egy konyharuhát belisztezünk. és kinyújtjuk a burgonyamasszát. Rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonkaragut, majd az apróra vágott Mackó sajtot is. A két végét behajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Olajozott tepsibe rakjuk, megkenjük egy tojássárgájával, rákenjük a darált pirospaprikát, majd megszórjuk köménymaggal és sajttal, és 180°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Címkék: ,
Tovább a blogra »