Csokoládés-banános őzgerinc







6 dl tej

20 dkg kókuszreszelék

10 dkg tejpor

12,5 dkg (fél kocka) margarin

3 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 evőkanál liszt

1 banán

1 db Sport szelet csokoládé

háztartási keksz

készen vásárolt csokoládéöntet



A tejet feltesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal a tűzre, és kevés tejjel elkeverjük a lisztet. Mikor felforrt a tej, hozzáadjuk a lisztet, és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a kókuszreszeléket és a tejport.

Kibélelünk sütőpapírral egy őzgerincformát, belesimítjuk a fele masszát, majd az apróra vágott banánt és csokoládét, ezután befedjük a maradék masszával.

A háztartási kekszet tejben kicsit megáztatjuk, és befedjük vele a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap kiborítva lehúzzuk róla a papírt, majd kanálból rácsorgatott csokoládéöntettel kínáljuk. 
Címkék: ,
Tovább a blogra »