Dupla karamellás sütemény









Tészta:

6 tojás

12,5 dkg margarin

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

fél csomag sütőpor



Krém:

6 dl tej

2 csomag karamellás pudingpor

2 csomag karamellás cukorka

12,5 dkg margarin

1 evőkanál liszt

5 evőkanál cukor



Tetejére:

2 csomag tejszínpor

2 csomag habfixáló

3 dl tej



A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport, valamint a tojásfehérje keményre vert habját. Közepes méretű tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrokat és a lisztet. A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük, majd beleöntjük a tejbe és állandó keverés mellet sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamella cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne. Rásimítjuk a kihűlt tésztára.

A tetejére a tejben elkeverjük a habot és a habfixet, kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk és megszórjuk kakaóporral. 
Címkék:
Tovább a blogra »