Eclair fánk









Tésztához:

10 dkg zsír

kb. 2 dl víz

5 evőkanál liszt

6 tojás

1 evőkanál cukor



A krémekhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

1 csomag csokoládés pudingpor

12,5 dkg (fél kocka) margarin

5 dl tej

4 evőkanál cukor

Tetejére:

10 dkg ét tortabevonó

A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni. A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm-es csíkokat nyomunk belőle. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, kb. 20 perc alatt. Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni. Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuk a sütőt 180°C-ra, és tovább sütjük még 20 percig. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesen a sütőt elzártuk. 25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk.

A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük. 2,5 dl tejbe beletesszük a negyed margarint és a pudingot, majd gázon sűrűre főzzük. Ugyanígy készítjük el a csokoládés krémet is. Teljesen kihűtjük mindkettőt. Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele a fánkokat. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd a fánkok tetejére csurgatjuk. 

Címkék:
Tovább a blogra »