Gesztenyepüré sütemény









Tészta:

8 tojás

12,5 dkg margarin

4 evőkanál cukor

5 csapott evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

1 evőkanál kakaópor



Krém:

25 dkg gesztenyemassza

3 dl Hulala habtejszín

12,5 dkg margarin

kevés rum aroma



A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a cukorral és a vajjal. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet hozzáadjuk a sárgájához, elkeverjük, majd a fehérjét is és finoman beleforgatjuk.  A tésztát megfelezzük, egyik feléhez adjuk a kakaót és külön, 2 részletben megsütjük a két lapot.



 Krémhez a gesztenyemasszát kiengedjük, elkeverjük a vajjal és az aromával. A tejszínt kemény habbá verjük. A kakaós tésztalapot középen kettévágjuk.

Az első kakaós lapot megtöltjük habbal, ráreszeljük a gesztenyemasszát, jön a fehér lap, rá a hab, reszelt gesztenyemassza, majd a kakaós lappal fejezzük be. Megkenjük habbal, nyomózsákból habot nyomunk a tetejére és végül megszórjuk gesztenyepürével. /
Címkék:
Tovább a blogra »