Mákos birsalmakrémes sütemény









Tészta:

4 tojás

12,5 dkg margarin

1 csomag sütőpor

3 evőkanál cukor

10 dkg darált mák

4 evőkanál liszt



Krém:

1 csomag vaníliás pudingpor

4 dl tej

5 evőkanál cukor

3 szép nagy birsalma

12,5 dkg margarin



Máz:

10 dkg ét tortabevonó

kevés étolaj

pici víz



A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a mákot és a sütőport. A lisztet hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és elkeverjük. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a szokásos módon pudingot készítünk, és még melegen elkeverjük benne a margarint. A birsalmát kevés vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd botmixerrel alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a pudinghoz és alaposan elkeverjük. Ha még savanykás lenne, adjunk hozzá még cukrot.

A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és megkenjük krémmel. A tortabevonót összetörjük, kevés vízzel és olajjal összefőzzük, majd még melegen a krémre kenjük. A süteményt hűtőbe rakjuk 2 órahosszára. 
Címkék: , ,
Tovább a blogra »