Meggyes sztracsatellatorta







Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.





A tésztához:

15 dkg vaj

20 dkg liszt

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

fél csomag sütőpor

1 evőkanál durvára darált kávészem



A krémhez:

fél üveg meggybefőtt

10 db tejkaramella

6 dl tejszín

10 dkg étcsokoládé

2 csomag vaníliás cukor

2 csomag habfix



A tetejére:

1 kávéskanál kakaópor

10 dkg csokoládéforgács



A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét, végül beledolgozzuk a vajat. Az így elkészült masszát tortaformába tesszük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.

A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg éppen fel nem olvadnak, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük. Ha hideg, habverővel felverjük a habfixszel együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz, majd a meggyet is óvatosan beleforgatjuk. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Hűtőbe tesszük. 
Címkék: ,
Tovább a blogra »