Mézes-almás sütemény







Tészta:

20 dkg liszt

3 evőkanál margarin

3 tojássárgája

fél csomag sütőpor

2 evőkanál cukor

1 evőkanál citromlé

sárgabaracklekvár



Töltelék:

1 kg alma

2 evőkanál méz

1 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kávéskanál fahéj



Hab:

5 tojásfehérje

2 evőkanál cukor



Tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal – a lekvár kivételével. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a töltelékhez felsoroltakat. A tésztát lisztezett, olajozott közepes méretű tepsibe tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, bekenjük lekvárral és rátesszük az almát. Ezzel sütjük kb. 10 percig. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A süteményt kivesszük a sütőből és rátesszük a tojásfehérjét. Ezzel sütjük még kb. 10 percig. 
Címkék: ,
Tovább a blogra »