Ropogós diós









A tésztához:

6 tojásfehérje

10 dkg durvára vagdalt dió

8 dkg kókuszreszelék

20 dkg cukor

3 evőkanál liszt

fél csomag sütőpor



A krémhez:

6 tojássárgája

7 evőkanál cukor

7 evőkanál liszt

6 dl tej

25 dkg margarin

4 csomag vaníliás cukor

fél dl lefőzött kávé



A tetejére:

20 dkg szögletes keksz

10 dkg kókuszreszelék



A tojásfehérjéket habbá verjük, közben minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet utoljára. Óvatosan összedolgozzuk. Egy 30 × 20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és kb. 20 percig közepes lángon sütjük (tűpróba!).

A krémhez a tejet feltesszük melegedni. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzá egy keveset a melegedő tejből, és ezzel is kikeverjük. A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe, majd szapora kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről és langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és óvatosan eloszlatjuk benne.





A kihűlt vaníliakrém háromnegyed részét a tésztára kenjük, ezután kirakjuk háztartási keksszel. A maradék krémbe belekeverjük a kávét, a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel. Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra megpuhul. 
Címkék: ,
Tovább a blogra »