Sport szelet torta









Piskóta:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

pici só

fél csomag sütőpor



Krém:

1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín

10 dkg ét tortabevonó csokoládé

fél csomag zselatinpor

2 evőkanál kakaópor



Díszítés:

3 db Sport szelet csokoládé

kis olaj

kis víz

1 csomag tojás alakú cukorka

fél csomag tortadara



A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót és habverővel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle. Akkor a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk, utána egyesével a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és óvatosan hozzáadjuk a masszához. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, egy 34 cm-es tepsi alját kiolajozzuk és teszünk bele sütőpapírt (az oldalára nem kell), majd beleöntjük a masszát. Kb. 40 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejszínt lábasba öntjük, beletesszük a összedarabolt csokit és a kakaót, majd kis lángon összeolvasztjuk. Teljesen kihűtjük. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítás szerint. A kihűlt tejszínt kemény habbá verjük,  hozzáadjuk a zselatint, és hűtőben dermesztjük.

A kihűlt piskótát középen kettévágjuk, majd a két piskótát megint kettévágjuk. Az első piskótára rákenjük a krémet, és így tovább, míg el nem fogy mind a négy lap. A tetejét nem kell krémmel megkenni.

A tetejére a feldarabolt Sport szeleteket az olajjal és a vízzel tűzön felolvasztjuk, és a torta tetejére kenjük. Az oldalát bevonjuk tortadarával. A tetejét kirakjuk a húsvéti tojásokkal. 
Címkék: ,
Tovább a blogra »