Sütemény tejfölös krémmel









A tésztához:

6 tojás

1 csomag sütőpor

5 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

csipet só



A krémhez:

500 g tejföl

12,5 dkg margarin

3 evőkanál liszt

4 evőkanál porcukor

fél dl tej

2 tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor



A tetejére:

12,5 dkg margarin

1 nagy evőkanál kakaópor

2 evőkanál porcukor

pici tej



A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőport. Kibélelünk egy közepes méretű tepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

A tejfölt lábasba öntjük, hozzáadjuk tejet és a tojássárgáját, majd az előzőleg mikróban felmelegített margarint, a lisztet, vaníliás cukrot, porcukrot, és sűrű krémet főzünk belőle. A krémet teljesen kihűtjük.





Ha a piskóta is teljesen kihűlt, közepén kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.

A tetejére a mázhoz valókat lábasba tesszük, összeforraljuk és mikor már majdnem teljesen kihűlt, a sütemény tetejére kenjük. Másnapig hűtőbe tesszük. 
Címkék:
Tovább a blogra »