Tejszínes-kókuszos szelet





Mutatós, könnyű elkészítésű sütemény, és csak úgy eteti magát! 😉


A tésztához:

10 dkg tortabevonó csokoládé

8 tojás

7 púpozott evőkanál liszt

9 csapott evőkanál porcukor

2 kávéskanál sütőpor

3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor



A krémhez:

1 csomag tejszínízű pudingpor

4 evőkanál porcukor

3 dl tej

2 dl Hulala habtejszín

20 dkg kókuszreszelék



A tetejére:

10 dkg tortabevonó csokoládé



A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a 9 kanál porcukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A liszttel elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Elkeverjük, majd jöhet bele a tojásfehérje, amit óvatosan kanalanként a masszához adunk. Kivesszük a massza kb. negyed részét, és belekeverjük a kakaót és a felolvasztott tortabevonót. Mindkét masszát külön kisütjük előmelegített, sütőpapírral bélelt, 20 × 30 cm-es tepsiben. Ha kihűltek, a sárga piskótát két lapra vágjuk.

A krémhez szokásos módon pudingot készítünk a 4 kanál porcukorból, tejből és a tejszínízű pudingporból. A tejszínt kemény habbá verjük és mikor a puding teljesen kihűlt, hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.

A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna (kakaós) lap, újra a krém, majd befedjük a sárga lappal. A tetejét is megkenjük krémmel, a felolvasztott tortabevonót rácsurgatjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Tálalás előtt hűtőbe tesszük 2 órahosszára. 

Címkék:
Tovább a blogra »