Tiroli meggytorta







A piskótához:

8 tojás

4 evőkanál cukor

1 csomag sütőpor

4 evőkanál liszt



A krémhez:

2 dl Hulala habtejszín

1 doboz (250 g) mascarpone

1 üveg magozott meggy

3 evőkanál porcukor

3 lap zselatin



A bevonathoz:

darált dió

Hulala habtejszín



A tetejére:

10 dkg ét tortabevonó csokoládé

tejszín



A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és kanalanként a fehérjéhez adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és azt is a tojásfehérjéhez adjuk, óvatosan elkeverjük. Egy szív alakú tortaformát kiolajozunk-lisztezünk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük, majd ha kihűlt, cérnával 3 részre vágjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük – vegyünk ki belőle 2 kanállal a torta oldalára -, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a porcukrot. A meggyet lecsepegtetjük, és turmixgépben teljesen összetörjük. Hozzáadjuk a tejszínhez, és alaposan elkeverjük. A zselatint elkészítjük a meggylével a rajta levő utasítások szerint, hozzáadjuk a krémhez, és hűtőben 15 percig dermesztjük.

A krémmel megtöltjük a tortalapokat, a torta oldalát kenjük be tejszínnel, és darált dióval szórjuk meg. A tortabevonót gőz fölött olvasszuk meg, és vonjuk be vele a torta tetejét, végül díszítsük tejszínhabbal. 

Címkék:
Tovább a blogra »