Toffifee sütemény





Hozzávalók



13 tojás

50 dkg vaj

1 csomag sütőpor

30 dkg Nutella

6 csapott evőkanál porcukor

7 dl tej

50 db tejkaramella (karamellás cukorka)

11 púpozott evőkanál liszt

2 evőkanál cukor

1 dl víz

1 csipet só



15 dkg vagdalt törökmogyoró (a tetejére díszítésként)

10 tojást szétválasztunk. A 10 sárgáját a fele vajjal és 3 evőkanál porcukorral habosra keverjük, ez kb 15 perc, majd hozzáadjuk a kissé megolvasztott fél üveg mogyorókrémet. A tojáshabot pici sóval kemény habbá verjük. 7 evőkanál lisztet sütőporral alaposan elkeverünk, lassan hozzáadjuk a tojássárgájás masszánkhoz, elkeverjük, és kanalanként beleforgatjuk tojásfehérjét, finoman, hogy ne törjük össze. Egy tepsit kiolajozunk (20 × 30 cm), teszünk bele zsírpapírt, majd beleöntjük a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, és cérnával 3 lapra vágjuk fel.



 A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel, ne ijedjünk meg, a cukor a további melegedéstől felolvad. A 7 dl tejhez hozzáöntjük a karamellizált cukrot, a tejbe beletesszük a másik fele vajat, majd elkezdjük langyosítani. Mikor már félig langyos, hozzáadjuk a karamellás cukrokat.

A 4 evőkanál lisztet egy pohárban csomómentesre kikeverjük a 3 tojássárgájával, 3 kanál porcukorral, egy kevés tejjel. Ha felforrt a tejünk, nem baj, ha a karamellás cukor teljesen nem olvadt el, hadd maradjanak darabok belőle, hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, majd nagyon lassú tűzön, sűrűn kevergetve besűrítjük. Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még egy kevés liszt.

A krémet félig kihűtjük, és elkezdjük a lapokat megkenni vele. Minden lap tetejét megkenjük mogyorókrémmel, majd jön a krém, lap, és így sorban, míg el nem fogy. A tetejét is kenjük meg krémmel, és végül szórjunk rá apróra vágott mogyorót.

Nagyon tömény, igazi energiabomba! Lehet kevesebb Nutellát és karamellás cukrot adni hozzá, aki akarja!

Jó étvágyat! 
Címkék:
Tovább a blogra »