Túró Rudi őzgerincben







A tésztához:

30 dkg liszt

10 dkg vaj

fél csomag sütőpor

2 evőkanál cukor

2 evőkanál kakaópor

1 tojás

tejföl



A töltelékhez:



30 dkg túró

2 tojássárgája

20 dkg porcukor

2 citrom reszelt héja

10 dkg mazsola

3 evőkanál búzadara

2 dl tejföl



A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Elfelezzük, külön-külön kinyújtjuk, majd kibélelünk egy őzgerincformát zsírpapírral, és beletesszük a masszát úgy, hogy egy kis része lelógjon. A túrótöltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd beleöntjük az őzgerincformába. Befedjük a tészta felével, eligazgatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Még melegen kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. A tetejét be lehet vonni tortabevonóval. 

Címkék: ,
Tovább a blogra »