KAKAÓS PALACSINTA TÚRÓVAL TÖLTVE.TEJSZINES KAKAÓS MEGGY ÖNTETTEL









HOZZÁVALÓK



A PALACSINTÁHOZ


1,20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)

2.2 tojás

3.3 dl tej

4.2 dl szénsavas ásványvíz

5.1 csipet só

6.2 kanál holland kakaó



A TÖLTELÉKHEZ

1.30 dkg túró

2.1 kis tejföl

3.fél citrom reszelt héja

4.4 evő kanál porcukor



A TETEJÉRE

1.fél kocka ráma

2.1 dl főző tejszín

3.3 evő kanál holland kakaó

4.kis kanál rum araoma

5.fél üveg meggy befőtt



Elkészítés:


1.A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a kakaót a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.

2.A túrót össze keverjük a tejfölel a reszelt citrom héjjal a porcukorral alaposan és megtöltjük a palacsintákat.

3.A vajat a tejszínt a kakaót a rum aromát alapos keverés közben felforraljuk.végül hozzá adjuk a rum aromát.

4.Tányérra öntjük az öntetet palacsintákat felvagdossunk ,a kakaós öntetre tesszük és végül megszórjuk

meggyel és fogyasztható is.







Címkék: ,
Tovább a blogra »