MADÁRTEJ PALACSINTA









HOZZÁVALÓK



A PALACSINTÁHOZ


1.50 dkg liszt

2.5 dl szénsavas ásványvíz

3.7 dl tej

4.4 evőkanál kristálycukor

5.4 tojás

5.6 evőkanál étolaj

7.1 csipet só

8.2 csomag vaníliás cukor



A töltelékhez

1.3 csomag vaníliás cukor

2,4 kanál porcukor

3.fél liter tej

4.3 tojás

5,3 evőkanál liszt



ELKÉSZÍTÉS

1,A lisztet, a cukrot,a vaníliás cukrot a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.

2.A tojásokat ketté választjuk pici tejjel.3 evőkanál porcukorral a lisztel a vaníliás cukorral csomó mentesre elkeverjük.

3.A tejet felforaljuk hozzá adjuk az alaposan elkevert tojásokat és lassú tűzön adjuk keverjük még besúrűsödik.

4.Tegyünk félre a krémből keveset ,a többivel töltsük meg a palacsintákat.A tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 kanál porcukorral ,forró vízbe szaggatjuk mindkét oldalán főzzük pár percig.

5.Egy tányérré tegyünk a krémből rá a palacsintákat a tojás fehérjét és még meglocsolhatjuk a maradék krémmel.Fogyastható is.





Címkék:
Tovább a blogra »