Palacsinta alma darabokkal ,fahéjas porcukorr





A palacsintához


HOZZÁVALÓK


1. 20 dkg liszt

2. 3 dl tej

3. kb. 2 dl szódavíz

4.2 egész tojás

5, csipetnyi só

6,1/2 dl étolaj

4 db alma

porcukor

fahéj



ELKÉSZÍTÉS

1.A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat..Kisütjük a palacsintákat.

2.Az almákat vékony szeletekre vágjuk a palacsinta sütőben kevés olajon pirosra sütjük .Ráöntjülk a palacsinta tésztát és kisütjük.

3.Végül fahéjas porcukorral megszórjuk.



Címkék:
Tovább a blogra »