Tejszínes kekszes palacsinta,tejszínes diós mártással.





HOZZÁVALÓK


A PALACSINTÁHOZ


1.20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)

2.2 tojás

3.3 dl tej

4.2 dl szénsavas ásványvíz

5.1 csipet só

6.3/4 dl olaj



A TÖLTELÉKHEZ


1,1 kis dobozos hulala tejszín

2.lehet bármi féle töltött keksz,akár oreó is ,ízlés szerint



A DIÓS ÖNTETRHEZ

1.20 dkg darált dió

2.3 dl főző tejszín

3.4 kanál porcukor



ELKÉSZÍTÉS


1.Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!

2.A hulala tejszínt kemény habbá verjük .,a kekszett össze tördeljük és elkeverjük a tejszínnel.

3.Megtöltünk minden palacsintát vele és össze hajtjuk a palacsintánkat.

4.A főző tejszínt s diót és a porcukrot össze keverjük ,túzön pár perc alatt össze főzzük.minden palacsintára öntünk belőle.





Címkék:
Tovább a blogra »