VANÍLIA SODÓBAN ÚSZÓ,MEGGYES PALACSINTA MÁK TÖLTELÉKKEL









HOZZÁVALÓK



A PALACSINTÁHOZ


1.50 dkg liszt

2.5 dl szénsavas ásványvíz

3.7 dl tej

4,4 evőkanál kristálycukor

5,4 tojás

6.6 evőkanál étolaj

7.1 csipet só

8.fél üveg meggy



A TÖLTELÉK


1.20 dkg mák

2.fél dl tej

3.4 evő kanál porcukor



A VANÍLIASÓDÓHOZ

1,2 tojás

2,5 dl tej

3.1 kávéskanál liszt

4.2 csomag vaníliás cukor

5,5 dkg vaj

6.5 dkg cukor



Elkészítés:

1.A lisztet, a cukrot, a tojásokat,A meggyet a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.

2.A mákot a tejjel és a porckorral össze forraljuk 5 perc alatt,minden palacsintát megtöltünk vele.

3.2 tojássárgáját 1 dl tejjel és a liszttel elkeverjük. 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk, a tojássárgás keveréket hozzáöntjük. Keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáadunk 10 dkg vajat.

2 tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd a forró mártáshoz keverjük.

A palacsintát vanília sodóval tálaljuk.
Címkék:
Tovább a blogra »