Sertéskaraj uborkás hagymamártással recept







hozzávalók / 4 adag

1 kg csontos sertéskaraj (szeletelt sertés rövidkaraj)

5 db csemegeuborka

4 db lilahagyma

1 dl főzőtejszín

2 ek tejföl

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál finomliszt

fűszerpaprika ízlés szerint

bors ízlés szerint

magyaros fűszerkeverék ízlés szerint

3 ek napraforgó olaj





elkészítés

A húst kissé kiklopfoljuk és feltesszük vízbe főni.

A mártást elkészítjük, a hagymát karikára vágjuk és az olajban megdinszteljük.

Ha kész, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a fűszereket, fokhagymát, lisztet, tejfölt és az apróra vágott uborkát.

A húst kissé lepirítjuk olajon, ha megfőtt, ráöntjük a mártást és 1-2 perc alatt összefőzzük.

Tálaljuk rizzsel vagy főtt burgonyával.
Címkék: , ,
Tovább a blogra »