Gombás-sonkás fasírt tört burgonyával recept







hozzávalók / 4 adag



A húshoz

0.5 kg sertéscomb (darált)

20 dkg csiperkegomba

20 dkg sonka (főtt-füstölt, apró kockára vágott)

3 közepes fej lilahagyma

2 fej fokhagyma

3 szelet kenyér

2 db tojás

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

fűszerpaprika ízlés szerint

2 dl napraforgó olaj

10 dkg zsemlemorzsa

A körethez

1 kg burgonya

2 ek vaj (lágy)

3 közepes fej lilahagyma

só ízlés szerint



elkészítés

A hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük.

A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, a gombát, a sonkás hagymát, fűszereket ízlés szerint, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, majd alaposan elkeverjük.

A prézlit tányérba tesszük, a fasírtból apró golyókat formálunk. Megforgatjuk prézliben, és olajban kisütjük.

A burgonyát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, az előzőleg megpucolt, olajon megdinsztelt hagymát és jól összetörjük.

Ha kész vagyunk, lehet tálalni. Jó étvágyat!
Címkék:
Tovább a blogra »