Édes-savanyú mártás zalai felvágottal







Nagy kedvencünk a kínai étel. A csirkemell nagyon drága. Olcsóbban akartam kihozni, így esett a válsztásom a zalai felvágottra. Így sem rossz.



hozzávalók / 4 adag

1 üveg édes-savanyú mártás (vagy édes-savanyú csirke alappor)

20 dkg felvágott (zalai)

1 nagy fej vöröshagyma

1 db piros kaliforniai paprika (nagyobb)

20 dkg ananászkonzerv

0.5 dl ananászlé (a konzervből)

4 gerezd fokhagyma

1 ek napraforgó olaj

2 dl víz (az alapporhoz)



elkészítés

A kockára vágott zalai felvágottat olajon megpirítjuk.

Kevergetés közben adjuk hozzá először a nagyobb kockára vágott hagymát, paprikát és fokhagymát.

3 perc után hozzáadjuk az ananászkonzervet.

2 perc további pirítás után öntsük rá fél dl-t az ananászkonzerv levéből, 2 dl hideg vizet és a tasak tartalmát.

Jól elkeverve még 5 percig pároljuk.

Tálaljuk rizzsel vagy spagettivel.
Címkék:
Tovább a blogra »