Húsvéti töltött káposzta recept







hozzávalók / 6 adag

1 kg sertéslapocka (darált)

0.5 kg főtt sonka (füstölt)

3 közepes fej lilahagyma

2 fej fokhagyma

1 közepes fej káposzta (savanyított)

2 ek sertészsír

375 g gyors rizs

2 dkg lecsó

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

magyaros fűszerkeverék ízlés szerint

fűszerpaprika ízlés szerint

1 ek napraforgó olaj



elkészítés

A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával.

Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük egy kicsit.

A fűszereket adjuk hozzá ízlés szerint, kb 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még 5 percig.

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rizst, a pirospaprikát, jól összedolgozzuk.

A harasztot kicsit megmossuk, mindegyikbe teszünk a húsból és feltekerjük.

Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Kb 1 óra alatt összefőzzük. (Ne sokáig főzzük, mert nagyon mancsos lesz a rizs.)

Majd utána lehet tálalni.
Címkék: , ,
Tovább a blogra »