hozzávalók / 6 adag 1 kg sertéslapocka (darált) 0.5 kg főtt sonka (füstölt) 3 közepes fej lilahagyma 2 fej fokhagyma 1 közepes fej káposzta (savanyított) 2 ek sertészsír 375 g gyors rizs 2 dkg lecsó só ízlés szerint bors ízlés szerint magyaros fűszerkeverék ízlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint 1 ek napraforgó olaj elkészítés A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával. Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük egy kicsit. A fűszereket adjuk hozzá ízlés szerint, kb 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még 5 percig. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rizst, a pirospaprikát, jól összedolgozzuk. A harasztot kicsit megmossuk, mindegyikbe teszünk a húsból és feltekerjük. Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Kb 1 óra alatt összefőzzük. (Ne sokáig főzzük, mert nagyon mancsos lesz a rizs.) Majd utána lehet tálalni.