Májas zöldhagymás csavart recept







hozzávalók / 4 adag

A tésztához

1 csomag leveles tészta

A töltelékhez

15 dkg kenőmájas

6 közepes db zöldhagyma (szára)

só ízlés szerint



A tetejéhez

1 ek szezámmag

1 db tojássárgája

A tepsi kikenéséhez

1 ek napraforgó olaj



elkészítés

A leveles tésztát engedjük ki. Lisztezett deszkán két egyforma lapot nyújtsunk belőle, a lapok legyenek vékonyak.

Az alsó lapot kenjük be májkrémmel, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymaszárral.

Erre tegyük rá a másik lapot, nyomjuk össze.

A tetejét kenjük be tojássárgájával, szórjuk rá a szezámmagot és a sót.

Vékony csíkokat vágjunk belőle, és utána tekerjük meg.

Olajozott tepsiben sütőben készre sütjük.
Címkék:
Tovább a blogra »