Rántott karfiol túrókrémes sült almával recept









hozzávalók / 4 adag

1 karfiol

szezámmag

prézli

liszt

3 tojás

só, bors

olaj



Körethez:

3 db alma

3 ek  méz

1 doboz készen vásárolt krémtúró





elkészítés

A karfiolt rózsákra szedjük, és sós vízben puhára pároljuk.

Előbb lisztben, majd felvert tojásban – amibe beletettük a szezámmagot -, utána prézliben meghempergetjük, és olajban kisütjük.

Az almákat megmossuk, a szárakat leszedjük, meglocsoljuk mézzel, és a sütőben készre sütjük.

Mikor kész az alma, késsel a közepét kicsit kivájjuk, és beletöltjük a túró krémet.

A tepsiben maradt mézet kanállal rálocsoljuk az almákra. És lehet tálalni. Jó étvágyat!
Címkék:
Tovább a blogra »