Sajtos párizsi szelet rizzsel és tartármártással recept





hozzávalók / 4 adag

A rántott húshoz

1 kg sertéscomb

10 dkg trappista sajt

3 ek majonéz

5 db tojás

magyaros fűszerkeverék ízlés szerint

20 dkg finomliszt

A tartármártáshoz

450 g tejföl

10 g majonéz

1 tk mustár

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 csapott ek cukor

1 kk citromlé



A körethez

125 g gyors rizs

140 g csemegekukorica (konzerv)

A sütéshez

5 dl napraforgó olaj



elkészítés

A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel megszórjuk.

A tojásokat felverjük, belereszeljük a sajtot, a majonézt hozzáadjuk, és jól összekeverjük az egészet.

A hússzeleteket előbb lisztbe, majd a tojásba, majd újból lisztbe forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

A rizst elkészítjük a rajta lévő utasítások szerint, és hozzáadjuk a kukoricát.

A tartármártáshoz minden hozzávalót összekeverünk kb. 3 percig.

Lehet tálalni és fogyasztani!
Címkék: , ,
Tovább a blogra »