Túrós meggyes gesztenyealagút









Hozzávalók:

20 dkg túró

1 gesztenyemassza

kisdobozos hulala tejszín

fél üveg magozott meggy

2 db natúr túrórudi

fél cs babapiskóta

2 dl tej

2 ek rumaroma

3 ek porcukor

3 lapzselatin



Elkészítés:

A tejszínhabot habverővel kemény habbá verjük, belekeverjük a túrót, porcukrot, a feldarabolt túró rudit, a meggyet.

A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben dermesztjük.

A gesztenyepürét pépessé keverjük a kanál rumaromával.

A kibéleljük a őzgerincformát a sütőpapírral, eligazítjuk rajta vékonyan a gesztenyemasszát, hogy mindenhová jusson.

Erre simítjuk a megdermedt krémet.

A babapiskótát -amit előzőleg beáztattunk a rumos tejbe-, azt rápakoljuk a krém tetejére.

Hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk, lehúzzuk róla papírt, szeletelve fogyasztjuk.

Tipp / megjegyzés:

A túró töltelékhez bármilyen gyümölcs adható.
Címkék:
Tovább a blogra »