Húsvéti kosár sonkával töltve recept









Hozzávalók:

50 dkg darált hús

2 szelet kenyér

1 vöröshagyma

1 fej fokhagyma



bors

ételízesítő

olaj

pirospaprika

20 dkg füstölt sonka apróra vágva

1 leveles tészta

1 tojás

1 tojássárgája

1 kis üveges gomba

főtt rizs ízlés szerint





Elkészítése:

A darált húshoz hozzáadjuk az 1 tojást, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a tejbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát és a fasírthoz adjuk. Alaposan összekeverjük.

Kiolajozott nagy tepsiben kosár formát csinálunk úgy, hogy a közepe üres maradjon. A leveles tésztát kinyújtjuk, apró csíkokra vágjuk. Először alulról felfelé rakjuk rá a csíkokat, majd hosszabb csíkokat vágunk, és “befonjuk” a kosár oldalát vele. 4 hoszabb csíkot összesodrunk, ez lessz a kosár fogója. Az egészet lekenjük tojássárgájával.

Sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, nagy tányérra tesszük. A sonkát olajon süssük kb. 10 percig. Először megtöltjük a kosarat főtt rizzsel, rá a sonkát, majd olajon párolt fűszerezett gombát teszünk bele.

A kosár fülét egyszerűen csak szúrjuk bele.
Címkék: ,
Tovább a blogra »