Húsvéti nyuszis hidegtál





Hozzávalók:


A virslisalátához:

1 nagy doboz tejföl

1 tubus majonéz

2 pár virsli

1 zacskó mexikói zöldségkeverék

3 db alma

só, bors

1 kanál mustár

1 dl étolaj



A nyuszi tetejére:

10 dkg füstölt sajt reszelve

10 dkg trappista sajt reszelve

20 dkg párizsi

1 sárgarépa

zeller levél





Elkészítés:

A tejfölt, a majonézt, a sót, a borsot, a mustárt és az olajat alaposan összekeverjük. A mexikói zöldségkeveréket sós

vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A virslit apró kockára vágjuk, az almát megpucoljuk és szintén felkockázzuk. Mindent a majonézhez adunk

és alaposan össze keverjük.

Egy nagy tányéron kialakítjuk a virslis franciasalátából a nyuszi testét és a fejét. A két fajta reszelt sajtot alaposan összekeverjük és megszórjuk vele a nyuszit. (ez lesz a bundája)

A párizsiból kialakítjuk a nyuszi füleit, lábait, szemét és a farkát.

A répát megpucoljuk ebből kicsit levágunk ez lesz az orra és a szája.

1 pár spagetti tésztát apróra törünk ez a nyuszi bajusza. (de snidlinget is használhatunk hozzá)

A zeller levél lesz a nyuszi alatt a fű.
Címkék: ,
Tovább a blogra »