Karácsonyi bejgli karalács.







Hozzávalók:

A tésztához:

70 dkg liszt

3 kanál cukor

1 narancs reszelt héja

3 kanál zsír

2 tojás 

csipet só

kb. 2 dl tej

5 dkg élesztő



A töltelékhez:

20 dkg mák

20 dkg dió

8 kanál porcukor

olaj

1 kis üveg narancs lekvár





Elkészítés:

Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzá adjuk a cukrot, a narancs reszelt héját, a sót, a zsírt, és a tojást.Beleöntjük a felfutott élesztőt, és annyi langyos tejjel eldolgozzunk, hogy jó lágy tésztát kapjunk.

Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, és 4 felé elosztjuk.

Egy nagy tepsit kiolajozunk és belisztezünk.

Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd beolajozzuk.

Megszórjuk mákkal és 4 kanál porcukorral.

Jön a következő lap. Kinyújtjuk a tésztát és rárakjuk a mákos lapra. Beolajozzuk, rászórjuk a diót és 4 kanál porcukrot.

Megint kinyújtjuk egy tésztát, rárakjuk a diós lapra és megkenjük a narancs lekvárral. Befedjük a maradék tészta lappal.

Az így kapott tésztából, fenyőfa alakot vágunk ki. A közepét bekenjük tojássárgájával.

A széleit bevágjuk és megcsavarjuk ezek lesznek a fa ágai. A levágott tésztából vágjuk ki a csillagot és a fenyőfa

talpát.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük
Címkék: , ,
Tovább a blogra »