Sonkás-kolbászos háromszögek recept





hozzávalók / 4 adag

A tésztához

50 dkg finomliszt

125 g margarin

2 db burgonya (nagy, főtt)

5 dkg élesztő

2 dl tej

2 db tojás

0.25 teáskanál cukor

só ízlés szerint



A töltelékhez

15 dkg sonka

10 dkg kolbász (füstölt)

1 ek napraforgó olaj

A tejfölös kencéhez

150 g tejföl

1 fej fokhagyma (nagy)

1 teáskanál paprikakrém (de ízlés szerint)



A tetejéhez

1 ek szezámmag

A forma kikenéséhez

2 evőkanál finomliszt

1 ek napraforgó olaj





elkészítés

Kevés langyos tejbe -kis cukorral elkeverve- az élesztőt beletesszük, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A lisztbe beletesszük a megfőtt, áttört burgonyát, a tojást, a margarint, az élesztőt, a sót és langyos tejjel jól összedolgozzuk.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A sonkát és a kolbászt kevés olajon összepirítjuk.

A tejfölbe vagdossuk a fokhagymát, teszünk bele paprikakrémet, összekeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, bekenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, kolbászt.

Feltekerjük, váltakozó irányban srégen elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.

Kilisztezett, olajozott tepsibe tesszük, teleszórjuk szezámmaggal. 

Előmelegített sütőben készre sütjük.
Címkék:
Tovább a blogra »