Vendégváró tál









Hozzávalók:

A franciasalátához:

1 kis cs kukoricás franciasaláta

1 pohár nagy tejföl

8 ek majonéz

2 ek mustár

só, bors



A sonkatekercshez:

8 szelet sonka

2 ek tejföl

2 ek majonéz

1 tömlős magyaros fűszerezésű sajt

2 főtt tojássárgája

só, bors



A kaszinótojáshoz:

5 tojás

1 tömlős sajt (natúr)

kevés tejföl

só, bors, kevés pirospaprika



A fasírthoz:

30 dkg darált hús

1 tojás

1 szelet kenyér

1 vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

só, bors, pirospaprika

prézli

olaj



Továbbá:

10 dkg füstölt kolbász

1 virsli

fogpiszkáló

ketchup





Elkészítés:

A franciasalátához feltesszük a vizet, ha forr, beleöntjük a franciasalátát, 10 perc alatt puhára főzzük.

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fűszereket és franciasalátát jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük.

A sonkatekercshez a hozzávalókat jól összekeverjük, a megfőtt tojássárgáját összetörjük, és úgy adjuk a masszához. Minden sonkára teszünk belőle és feltekerjük.

A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük sós vízben. Ha kész, megpucoljuk a tojásokat, kettévágjuk.

A sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, fűszereket, jól összekeverjük és visszatöltjük a tojásfehérjébe.

A fasírthoz a hagymát olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát, és ráöntjük a darált húsra.

Hozzáadjuk az előzőleg vízbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret, a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, a tojást. Jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk prézlibe és olajba kisütjük.

Most pakoljuk nagy tányérra, mindenki ízlés szerint. (Én ezt az elrendezést választottam.)

A virslit polip formába vágjuk ki. A szemét és a száját késsel formáljuk ki, a ketchupot tegyünk a nyílásokba, és a polip fejére, az lesz a sapkája.

Díszíthetjük még kolbásszal, kis karikára vágjuk, nyomunk rá egy kis majonézt, és fogpiszkálót szúrunk bele. A fasírtokba is szúrhatunk fogpiszkálót.
Címkék:
Tovább a blogra »