Hozzávalók: A franciasalátához: 1 kis cs kukoricás franciasaláta 1 pohár nagy tejföl 8 ek majonéz 2 ek mustár só, bors A sonkatekercshez: 8 szelet sonka 2 ek tejföl 2 ek majonéz 1 tömlős magyaros fűszerezésű sajt 2 főtt tojássárgája só, bors A kaszinótojáshoz: 5 tojás 1 tömlős sajt (natúr) kevés tejföl só, bors, kevés pirospaprika A fasírthoz: 30 dkg darált hús 1 tojás 1 szelet kenyér 1 vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma só, bors, pirospaprika prézli olaj Továbbá: 10 dkg füstölt kolbász 1 virsli fogpiszkáló ketchup Elkészítés: A franciasalátához feltesszük a vizet, ha forr, beleöntjük a franciasalátát, 10 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fűszereket és franciasalátát jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük. A sonkatekercshez a hozzávalókat jól összekeverjük, a megfőtt tojássárgáját összetörjük, és úgy adjuk a masszához. Minden sonkára teszünk belőle és feltekerjük. A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük sós vízben. Ha kész, megpucoljuk a tojásokat, kettévágjuk. A sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, fűszereket, jól összekeverjük és visszatöltjük a tojásfehérjébe. A fasírthoz a hagymát olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát, és ráöntjük a darált húsra. Hozzáadjuk az előzőleg vízbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret, a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, a tojást. Jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk prézlibe és olajba kisütjük. Most pakoljuk nagy tányérra, mindenki ízlés szerint. (Én ezt az elrendezést választottam.) A virslit polip formába vágjuk ki. A szemét és a száját késsel formáljuk ki, a ketchupot tegyünk a nyílásokba, és a polip fejére, az lesz a sapkája. Díszíthetjük még kolbásszal, kis karikára vágjuk, nyomunk rá egy kis majonézt, és fogpiszkálót szúrunk bele. A fasírtokba is szúrhatunk fogpiszkálót.