Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve recept







hozzávalók / 4 adag

0.5 db káposzta

50 dkg finomliszt

210 g virsli

15 dkg trappista sajt (reszelt)

2.5 dkg élesztő

3 dl tej

0.5 teáskanál cukor

6 dl napraforgó olaj

só ízlés szerint

0.5 dl víz



elkészítés

A káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor lesz igazán jó, ha barnás a színe.

Fél deci meleg tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot és élesztőt, és megkelesztjük meleg helyen.

A lisztbe beletesszük a meleg káposztát, megkelt élesztőt, sót és 1 dl olajat, annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, 6 részre osztjuk, megtöltjük virslivel ,reszelt sajttal, visszahajtjuk.

A lényeg, hogy forró olajban süssük ki, mert ha nem forró az olaj, akkor nagyon olajos lesz a lángosunk.

Címkék: ,
Tovább a blogra »