Tarkabab leves sajtgaluskával recept







hozzávalók / 4 adag

2 szál sárgarépa

1 szál petrezselyem

30 dkg tarkabab 

1 db tömlős sajt natúr

1 tojás

4 ek liszt

olaj

bors, só, pirospaprika

elkészítés

A tarkababot előző este be kell áztatni hideg vízbe.

A sárgarépát, petrezselymet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a babot, sót, borsot, és készre főzzük.

Rántást készítünk, 1 kanál lisztet kevés olajjal világosbarnára pirítunk, felöntjük fél pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk.

A galuskához kinyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, 1 tojást, kevés vizet, és alaposan elkeverjük.

Nokedliszaggatón a leveshez adjuk, ha feljön a leves tetejére a galuska, kész is.

Címkék:
Tovább a blogra »